Svetlana Tovstukha – Светлана Товстуха

sveta-3
CAT

Llicenciada en violoncel pel Conservatori Superior de música de Kazán amb el professor Hairutdinov. Posteriorment estudia amb el gran mestre Daniel Shafran durant cinc anys, al mateix temps que desenvolupa una gran activitat concertística per tota Europa actuant en prestigiosos festivals de música com els de Tolyati, Ekaterinburg, Londres, París i Viena, on rep una clamorosa ovació del públic i de la crítica que li auguren un futur ple d’èxits.

Es guanyadora de primers premis nacionals i internacionals de gran prestigi com el “All-Russian Cello Competition” (Russia), el “Liezen International Cello Competition” (Austria), el “Lasmo Staffa Award”, el “Bromley Festival Contest” (Regne Unit), el “Lille International Cello Competition” (França).

Al 2000 li va ser atorgat el premi “El Primer Palau” (Barcelona) per la seva interpretació “Variacions sobre un tema Rococó de P.I. Txaikovsky al Palau de la Música, acompanyada per l’orquestra simfònica del Vallès. L’any 1996 es trasllada a Londres on obté un Màster en el Trinity College of Music sota la direcció de la reconeguda violoncel·lista Karine Georgian. Posteriorment formalitza els seus estudis en l’Escola Superior de Música “Reina Sofia” de Madrid, becada per la “Fundació Isaac Albéniz” i la “AECI”, on treballa amb els professors Frans Helmerson y Natalia Schakovskaya.

Svetlana ha rebut valuosos consella de il·lustres intèrprets com M. Rostropovich, B. Greenhouse, B. Pergamentchikow, Y. Menuhin, N. Gutman, A. Noras o R. Filippini i ha treballat sota la direcció de reconeguts directors d’orquestra, tals com Lorin Maazel, Víctor Pablo Pérez, Leopold Hager, Aldo Ceccato, García Asensio, Zubin Mehta o James Judd.

Ha actuat com a solista amb formacions tan prestigioses com l’Orquestra Filharmònica Nacional de Romania, l’Orquestra Estatal Russa, l’Orquestra Filharmònica de Kazan, l’Orquestra de la Societat de Concerts de Barcelona, l’Orquestra del Festival de Bromley, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Barcelona Simfonieta i l’Orquestra Filharmònica Estatal de Rivne, entre d’altres.


РУС

< BACK

Anuncio publicitario
A %d blogueros les gusta esto: